Huset ved Kilden..

Huset blev opført i 1927 og som det eneste i Dyrehaven tegnet af arkitekt Ivar Bentsen. Siden 2001 har det været vores hjem og forretning.
At leve herinde i Dyrehaven er noget ganske særligt. Karriere og fritid smelter lynhurtigt sammen og man glemmer at tælle timerne. En god livstil, hvis man elsker sit arbejde, nyder historien, dyrene, gæsterne, lyset og alle fire årstider.

Om kilden på terrassen er der mange skønne historier - og kilden risler stadig i sommerhalvåret. Kilden blev opdaget af den fromme kvinde Kirsten Piil i 1583. Efter sigende havde kilden en særlig heldbredende kraft, som i de gode gamle dage fik både syge og raske til at valfarte til kilden for at drikke af vandet.

I 1927 blev Huset opført som Traktørstedet ved Kirsten Piils Kilde. I de gode gamle dage var her mange små rum - pigeværelser på loftet, kakkelovne i de små stuer og en bro over til Kildeøen, hvor der blev serveret kandiserede æbler, øl og chokolade mm.

Igennem årene har forskellige familier sat deres signatur på Huset ved Kilden. I 2001 flyttede vi ind i et lidt koldt Hus, der trængte til en kærlig hånd. De gamle skilte blev fjernet, vvs'n ordnede fyret, vi skruede godt op for varmen (og gasregningen) fjernede væg til væg tæpper og andre mørke emner. Vi fandt de lyse farver indenunder, så det idag fremstår så lyst og venligt som Hr. Bentsen udtænkte det for mange år siden.

For at illustrere at der var "skruet op for varmen", opsatte vi et helt nyt skilt på facaden med vores eget logo til Restaurant Piil & Co. Støt og roligt begyndte gæsterne at komme tilbage til Huset ved Kilden. Idag fremstår SPISESTUEN som et stort, rart og sammenhængende lokale, med enestående udsigt til sø og skov og en fantastisk akkustik, som gør det muligt at holde både live koncerter og gode selskaber.

Hele området foran den smukke Kilde, fik en ordentlig tur, gammel beton og fliserester blev fjernet og skrænten i gavlen udvidet, så den første forårsol kunne nydes. Med pæn og god plads til gæster, blev der behov for hurtig og effektiv servering på selve terrassen. Det gamle lagerrum ved køkkenet blev omdannet til en bar, som børnene hurtigt kaldte SKOVBAREN. Her kan de små gæster lege og nyde et glas saft, en økologisk pølse eller pandekage, ligesom der på de kolde vinterdage kan kælkes og leges med sne.

De 100vis af fine fotos er siden 2001 taget af husfotografen Nils Holm, PIXL. På hjemmesiden finder du billeder af alle fire årstider, hjorte og de mange kunstnere som har gæstet Huset. Ønsker du at benytte nogle af billederne er du velkommen til at sende en mail, så kigger vi på mulighederne. Ønsker du at vise dine egne billeder fra en god dag/aften på Piil & Co, er du meget velkommen til at slå dem op på Facebook.